fredag 16. desember 2022

Monte Carlo for alle penga!


Etter en liten pause er det på tide å få inn en ny liten historie her på "smooth operator". Som nevnt i tidligere innlegg så beveger unge Martinsen seg litt inn og ut av hockeymiljøet. Denne gangen er vi helt klart utenfor, og den dragningen (hockeyslang for lurerier) som nå kommer er den jeg kanskje er aller mest fornøyd med gjennom tidene... 

Selv om han som ble utsatt for dette komplottet fikk et lite sjokk den gang eposten dukket opp i innboksen, så har han nok i ettertid hatt mang en god latter av hele saken. Den vi snakker om er "gamlesjefen" min, Peer Jacob Svenkerud. Som den litt rutete personen jeg er så var det slik i Norsk Tipping, at det var med hjertet om ikke i halsen, så i hvertfall litt over normalposisjon at de noen ganger tok sjansen på å sende meg utenlands på representasjonsturer. 

Denne gangen så hadde de imidlertid ikke så mye valg, for de trengte en som kunne klare å holde humøret oppe hos 20 vinnere med følge. De hadde vunnet en tur til Monte Carlo hvor de skulle få leve som "Millionærer" i noen dager. Av frykt for å virke blærete, så skal jeg ikke dra så mange detaljer fra turen bortsett fra at alle var enige om at det var en fin tur. 

Men jeg kan jo nevne at vi fikk spise middag på Chateu Esa, omvisning i casinoet i Monte Carlo, avslutningsmiddag tilberedt av en tidligere norsk verdensemester i kokkekunst osv... De som har vært i Monte Carlo vet at det er perverse priser på det meste i denne byen. Uten å blunke så satte de opp priser som 10.000 euro for en flaske med champagne. (det var heller ikke de værste prisene) Vi holdt oss selvfølgelig langt unna disse varene, men jeg tenkte at det satt sikkert noen på Hamar som var nervøse for at undertegnede kanskje gikk på ei "mine" eller to. 

Spesielt tror jeg nevnte Svenkerud hadde noen tøffe dager... Så under en lunsj der nede ble ideen om en liten dragning født. Vi hadde en fantastisk guide under hele oppholdet. Hun var norsk og bodde sammen med sin forfattermann i en by like ved MC. Hun fikk oppdraget, som skulle vise seg å bli mer vellykket enn jeg kunne drømt om... 

Thorbjørn Unnerberg, som er en av direktørene i Norsk Tipping var med på turen som øverste ansvarlige for reisefølget. Og etter å ha fått godkjent min lille ide fra "øverste hold", var det bare å sette i gang. På en serviett så setter jeg opp ett forslag til en liten ekstraregning som skal sendes til Norsk Tipping en uke eller to etter at vi har kommet hjem til Norge. 
Den skal inneholde følgende: 
1 champagne 10.000 euro 
2 massage 2.400 euro 
41 gin/tonic 540 euro 
div roomservice 1300 euro 

Den skal så sendes på epost til Thorbjørn Unnerberg, som så skal videresende denne til Svenkerud. Lite ante jeg om at vår eminente guide hadde tatt den helt ut, for å si det forsiktig. Gjennom sine kontakter fikk hun nemlig hotellet som vi bodde på (Monte Carlo Bay Resort) til utstede den falske "regningen". Den var til og med underskrevet av selveste direktøren for hotellet. 

Det beste var at hele regningen var laget for Chambre 531, Remo Andre Martinsen. I eposten til Thorbjørn (som var med på dragningen) så står det: 
Hei og Takk for sist! Håper dere kom dere vel hjem og at alle er friske og raske. Vi har imidlertid fått en litt "kjedelig" sak, og det gjelder en etterregning på en fra Norsk Tipping. Det dreier seg om Remo Andre Martinsen. Som du ser av vedlegget så er det heller ingen vanlig regning, men det er fint om dere får ordnet opp i dette så snart som mulig:-) 

Thorbjørn mottar eposten, og sender den som avtalt videre til PJS. Han skriver i sin epost: 
Hei Peer Jacob! Vi er vel hjemme fra Monte Carlo. Det var en fantastisk tur for vinnerne og alle fra Norsk Tipping gjorde en veldig bra jobb. Men det har dukket opp en liten sak her, som gjelder Remo. (se vedlegg) Jeg har snakket med han om dette, men tror ikke helt at han forstår alvoret. Så fint om du kan ta en prat med han, så vi får ordnet opp med hotellet. Hvis du vil så kan jeg godt bli med på et møte... 

Det som var en strek i regninga, var at Svenkerud var i USA for å holde noen foredrag da han mottok eposten. Vi hadde nemlig tenkt å avsløre den for han etter at han hadde fått svette litt... Jeg er på Ridabu (Black River Park) for å se min datter Agnes spille fotballkamp, da mobilen ringer. Det er Peer Jacob i andre enden 
- Hei Remo! Du jeg har fått en regning her (pause) fra Monte Carlo. Jeg spiller dum og later som jeg ikke skjønner hva han mener. - Det står champagne til 10.000 euro, og massage for nesten 2.500 euro, hva er dette for noe? 

Vi kjøpte noe champagne ja, men at den var så dyr visste jeg ikke, er mitt svar til det. - Men Remo, hva med massagen her? 
Jo, siden vi var ute på lange utflukter så trengte jeg litt "ekstra" stell ett par av kveldene, forklarer jeg videre. Nå klarer ikke den godeste Svenkerud å holde seg lenger. Stemmen blir pitchet opp flere hakk og han sier videre: 
- Remo! Dette er alvorlig! Vi snakker om nesten 100.000 kroner! Hvordan skal jeg forklare dette... Er du helt gal Remo? Dette kommer til å koste deg jobben, garantert! Etter at han har fått tømt seg så klarer jeg ikke å holde han på gaffelen lenger. Men må tilstå at det hele er en spøk. 

Han godtok ikke dette, for regninga kom fra hotellet og var underskrevet av direktøren. Men etter ca. 15 minutter så blir han til slutt overbevist. Han forteller da at raseriet hadde tatt han når han åpnet eposten og så innholdet. 

- Jeg stod her med pc`en over hodet og holdt på å kaste den i veggen. Så måtte jeg løpe meg en lang tur før jeg kunne ringe deg, fortsatte en nå gjennomsvett men lettet Peer Jacob. - Hva skal man med fiender når man har sånne ansatte som deg, og forresten Remo, så hadde det ikke vært noen bombe at du hadde funnet på å gjøre noe slikt! Det blir lenge til neste tur for deg, avsluttet en rundlurt men glad "sjef"...